Elton John heeft zaterdag wegens gezondheidsklachten zijn concert in Nieuw-Zeeland voortijdig moeten beëindigen. Via Twitter laat de Britse zanger weten dat hij een atypische longontsteking heeft.

The show must go on

"Ik wil iedereen bedanken die bij het concert van mijn afscheidstournee in Auckland was vannacht", schrijft John bij een foto op Twitter. "Eerder vandaag ben ik gediagnosticeerd met een longontsteking, maar ik was vastbesloten om jullie de best mogelijke show te geven." John verontschuldigt zich voor het vroegtijdig beëindigen van het concert: "Ik speelde en zong met heel mijn hart, totdat ik niet meer kon zingen. Ik ben teleurgesteld, ik ben van streek en het spijt me. Ik heb alles gegeven wat ik had."

Article continues after the ad

Geen gewone longontsteking

Bij een atypische longontsteking, ook wel een wandelende longontsteking of verworven longontsteking genoemd, ligt de oorzaak van de infectie niet bij een streptokokkenbacterie (zoals bij een gewone longontsteking meestal het geval is). Niet alleen een bacterie, maar ook een schimmel, chemicaliën of ingeademd voedsel kunnen dan de oorzaak zijn. Vaak zijn de symptomen van een atypische longontsteking relatief mild.


Voor zijn afscheidstournee reist John al sinds 2018 de hele wereld over. In juni 2019 trad hij op in de Ziggo Dome in Amsterdam.

 


Beeld: ANP | Bron: Nu.nl

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.