Foodblogger Ellemieke Vermolen (41) en haar man Sergio Herman (48) verloren vorig jaar vlak voor de geboorte hun zoontje Josha. Sindsdien staat hun leven op z’n kop, maar langzaam maar zeker lijken ze de draad weer opgepakt te hebben.

Door: Daphne Dorgelo (Libelle)

Hun kleine overleed omdat de navelstreng om zijn nekje zat. Ellemieke probeert sindsdien babysterfte meer bespreekbaar te maken. 'Ik ben mama van een Engeltje, Josha. Het gemis went nooit, alleen wordt de stekende pijn milder', schrijft ze nu op Instagram.

Baby Loss Awareness Week

Ze plaatst vaak eerbetonen aan haar kleintje op internet en dus kon er ook tijdens de Baby Loss Awareness Week geen berichtje ontbreken. Er wordt tijdens deze week internationaal aandacht gevraagd voor babysterfte. Een week waarin ouders en familieleden het korte bestaan van alle baby’s die gemist worden herdenken.

Article continues after the ad

‘Ik ben sterk’

Ellemieke deelt een afbeelding van een vrouw op Instagram waar een prachtige tekst bij geschreven staat, aangevuld met de hashtag ‘BabyLossAwarenessWeek’: 'Ik ben een vrouw die een baby verloren heeft. Ik ben die 1 op 4. Ik ben sterk. Ik ben dapper. Ik heb het ondenkbare overleefd. Ik zal het nooit vergeten. Ik zal het bewustzijn vergroten. Ik zal anderen bijstaan.'

Een golf van lichtjes

'De week wordt afgesloten op 15 oktober', schrijft Ellemieke verder bij de afbeelding. 'Ouders en naasten over de hele wereld branden om 19.00 uur (plaatselijke tijd) een kaarsje. Zo ontstaat er wereldwijd een golf van lichtjes en liefde voor de baby’s die zo intens worden gemist.'

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Door: Libelle | Beeld: Peter Smulders