Sommige individuen stijgen ver boven de middenmoot uit. Ze schitteren als ware sterren en leiden een leven dat voor ‘gewone stervelingen’ niet is weggelegd. Maar hoe was hun leven écht? Deze maand brengt Story een ‘ster van toen’ terug in de spotlights. Deze week: Elizabeth Taylor, de actrice die acht maal trouwde, maar nooit het echte liefdesgeluk vond...

Een mysterie

Elizabeth Taylor was zonder twijfel de meest spraakmakende actrice van de twintigste eeuw. Niet zozeer vanwege haar talloze gedenkwaardige rollen en verpletterende schoonheid; het was vooral haar tumultueuze privé-leven dat haar keer op keer vol in de schijnwerpers zette. Maar liefst acht maal gaf Liz haar jawoord, en elke keer weer dacht ze dat de liefde voor altijd zou zijn. Waarom Liz zo wanhopig op zoek was naar eeuwig liefdesgeluk, is een mysterie.

Fijne jeugd

Een ongelukkige jeugd had ze niet gehad. Integendeel, haar ouders gaven haar alle ruimte om haar droom na te streven. Elizabeth werd geboren op 27 februari 1932 in het Londense Hampstead. Ze was – na haar drie jaar oudere broer Howard – het tweede kind van kunsthandelaar Francis Lenn Taylor en actrice Sara Viola Warmbrodt. Francis en Sara, die oorspronkelijk uit Kansas kwamen, hadden hun draai gevonden in Groot-Brittannië. Maar na het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog keerden ze terug naar de Verenigde Staten, waar Liz al snel in aanraking kwam met de wereld van glitter en glamour.

Kindster

Ze had sinds haar kleuterjaren al balletles, en haar nieuwe woonplaats Los Angeles straalde een en al showbizz uit. Liz wilde niets liever dan in Hollywood in een heuse bioscoopfilm spelen. Zij kreeg die kans in de komedie There’s One Born Every Day, waarmee ze op tienjarige leeftijd een glorieus debuut maakte op het witte doek. Het aantrekkelijke zwartgelokte meisje bleek duidelijk de potentie van een kindster te hebben, want filmmaatschappij MGM was er als de kippen bij om de piepjonge actrice te strikken voor Lassie Come Home, de eerste film over de beroemde Schotse collie. Liz maakte zoveel indruk naast deze vrolijke viervoeter, dat een contract van maar liefst achttien jaar het gevolg was!

Article continues after the ad

 

Beeld: Getty Images


Dit artikel komt uit Story. Editie 10 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Magazine.nl

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.