Joost Prinsen heeft een heftige tijd achter de rug. Begin dit jaar overleed zijn echtgenote na een kort ziekbed. Intens verdrietige maanden volgden, waarin Joost ook nog corona kreeg.

Joost Prinsen, die eind oktober in zijn column in het Noordhollands Dagblad schreef corona te hebben, is weer opgeknapt. De acteur/schrijver hoefde niet te worden opgenomen. ‘Maar een pretje was het niet,’ vertelt Joost in AD Magazine. Ziek zijn als je alleen bent, vindt hij waardeloos.

Article continues after the ad

Tientje

Daarnaast werkt Joost aan een boek met de titel Na Emma, over het rouwproces na het overlijden van de vrouw die hij zo enorm liefhad. Emma stierf op 14 januari op 73-jarige leeftijd. De twee leerden elkaar kennen in 1972 na afloop van een voorstelling in Koninklijk Theater Carré. Later sprong de vonk pas echt over, op de brug over de Amstel. ‘Ik had toevallig een tientje in mijn hand en ze zei: Gooi dat eens in het water. Ik deed dat onmiddellijk en toen riep ze: Nu weet ik zeker dat ik verkering met je wil! Geweldig vond ik dat. Wát een leuk wijf,’ zegt Joost in AD Magazine.

IJs wordt dikker

Joost zegt ook: ‘Ik heb de meeste huilbuien wel achter de rug. Het ijs waarop ik loop, is weer wat dikker aan het worden.’ Hij pakt het leven weer op en vertelt in AD Magazine dat hij zelfs een nieuwe ‘bezigheid’ heeft. ‘Naar andere dames kijken! Dat rare gevoel van vrije jongen zijn... ik had nooit verwacht dat ik dat gevoel nog kon hebben. Ik dacht: dat boek is dicht.’

Door: Joel Pollemans | Beeld: Edwin Smulders

Lees het hele verhaal in Story. Dit artikel komt uit Story. Editie 50 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Magazine.nl

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.