Al weken leven de inwoners van Meerdijk én fans van ‘GTST’ in onzekerheid. Door de eeuwige strijd om het schilderij L’Absence is Ludo Sanders (Erik de Vogel) namelijk alweer een tijdje geleden over boord geslagen van een vissersboot en in de Noordzee beland, waarna er geen enkel spoor van hem te bekennen is. 

Waar we eerst nog stille hoop hadden dat-ie wel weer boven water zou komen, ebt dat gevoel steeds meer weg. Laatst kregen soapkijkers al een aanwijzing dat het personage niet meer terug zou keren en het lijkt er steeds sterker op dat het waanbeeld van Janine (Caroline de Bruijn) misschien wel de laatste scène is geweest waarin de kunstliefhebber te zien was.

Verlaat Ludo Sanders nu écht ‘GTST’?

Nu Ludo spoorloos is, maar Richard van Nooten (Edwin Jonker) nog altijd uit is op L’Absence, neemt Janine de strijd van haar man over. Ondertussen houdt ze hoop dat hij nog terugkeert, maar ook zij lijkt er steeds minder vertrouwen in te hebben. De Sanders-familie laat de vermiste kunsthandelaar namelijk binnenkort dood verklaren.

Let op, spoilers!

Waar Nina (Marly van der Velden) een tijd geleden Bing (Everon Jackson Hooi) verliet voor Daan (Dorian Bindels), is ze inmiddels weer van gedachten veranderd. Ze wil haar ex terug en het gevoel is wederzijds. Wanneer Daan op zijn knieën gaat voor de brunette, volgt er een vreselijk ongeluk waarna Bing in het ziekenhuis belandt en een deel van zijn benen geamputeerd moet worden. Terwijl hij aan zijn revalidatie gaat beginnen, wil Nina zo snel mogelijk hun huis aanpassen zodat de vader van haar kinderen daar zorgeloos kan leven. Er is alleen één probleem: Nina heeft geld nodig om de plannen te kunnen realiseren, maar tijdens haar vechtscheiding met Bing heeft ze haar bezittingen op naam van Ludo laten zetten. Daar kan ze nu dus niet bij, tenzij de familie de zoektocht opgeeft en haar vader dood wordt verklaard.

Article continues after the ad

Afscheid

Wanneer Nina haar moeder hiermee confronteert, wil zij er in eerste instantie niets van weten. Maar uit de maandtrailer van GTST konden we al opmaken dat er tóch afscheid wordt genomen van Ludo Sanders, waarvoor een oude bekende voor de zoveelste keer terugkeert naar Meerdijk. Betekent dit dan toch écht dat Ludo – die niet weg te denken is uit de soap – niet meer terug zal keren?

Onsterfelijk

Hoe sterk het er ook op lijkt dat Ludo niet meer te zien zal zijn in GTST, kunnen wij het ons maar moeilijk voorstellen. Hij is immers onderdeel van het decor, dan verwacht je wel een spectaculairder afscheid, toch? Daarnaast is het niet de eerste keer dat Ludo dood wordt verklaard in de soap. Seizoenen geleden werd hij namelijk al per ongeluk neergeschoten door Janine, waardoor gedacht werd dat hij dood was. Er vond zelfs een crematie plaats, maar uiteindelijk bleek hij tóch nog in leven te zijn.

Nog lang niet voorbij

GTST zou GTST niet zijn als ook dit verhaal niet nog een staartje krijgt. Uit de beelden van de maandtrailer bleek bovendien dat Richard nog wel even blijft hangen en zelfs Billy de Palma (Lone van Roosendaal) weer terugkeert om Ludo’s imperium kapot te maken. Het zou ons dan ook niét verbazen als-ie na weken tóch weer terugkeert in Meerdijk om zijn vijanden terug te pakken. To be continued…

Door: Flaironline | Beeld: Still

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.