De laatste draaidag van de opnames voor het nieuwe seizoen van de hitserie Penoza zitten erop. Hoofdrolspeelster Monic Hendrickx gunt zichzelf na "drie pittige maanden" nu wat rust. "Het is fijn om weer even een gewoon leven te leiden", vertelt ze.

Lees ook: Cast van de nieuwe serie Soof bekend

Hitserie

Zeven jaar lang speelde Monic de rol van Carmen van Walraven, de maffiavrouw die na de dood van haar man gedwongen wordt zijn rol in het netwerk over te nemen. De populaire serie had meer dan een miljoen kijkers en dat niet alleen: Penoza werd verkocht aan het buitenland, er volgden remakes. Maar de koek is nu toch echt op. "Ik denk wel dat we op tijd stoppen, op ons hoogtepunt. Als we nog een seizoen zouden maken, zouden we Carmen gaan uitmelken, en dat zou zonde zijn", vertelt Monic aan RTL Boulevard. 

'One of the guys'

Monique heeft in ieder geval met volle teugen genoten van het spelen van Carmen. "Het is zo'n ontzettend leuk personage. Zoals ze zich maar door al die levensgevaarlijke situaties heen bluft. Hoe ze als huisvrouw 'one of the guys' wordt." De bekendheid die Monique kreeg door Penoza vindt ze niet vervelend. "Ik merk het wel als de serie weer begint, ja. Wildvreemde mensen die mij op straat vragen of ik bewapend ben. En of ik mijn mannetjes bij me heb." 

Verhaallijn nieuwe seizoen

In het vijfde seizoen van Penoza zullen de kijkers verrast worden door een nieuwe verhaallijn. "Carmen vindt een nieuwe geduchte tegenstander, gespeeld door de Belgische acteur Ward Kerremans. Hij is fantastisch en een beetje vers bloed stimuleert na zoveel jaar ook om zelf weer net iets frisser en fruitiger voor de dag te komen." Uniek blijft de serie volgens Monic wel. "Zeker in Nederland, om zo lang met de hele groep mensen iets moois te maken. "Vooral aan de mijn kinderen in de serie zie je dat er zoveel tijd is verstreken. Stijn Taverne, die mijn zoon Boris speelt, liet op zijn smartphone een scène uit seizoen 1 zien. Hij had nog een babygezichtje; nu is het een volwassen man die mij met zijn auto vanaf de repetitie naar het ‘over de Hill’-feestje halverwege de draaiperiode bracht."

Komt er een Penoza film? 

De film zit nog wel in de pijplijn, maar de financiering is nog niet rond. "Het lijkt mij geweldig om te doen, maar ik geloof pas dat een film doorgaat als ik op de set sta", vertelt de actrice. 

Penoza V is in september te zien bij KRO-NCRV.

 

#penozaV loopt op z'n eind😢, en ik loop op slofjes over de set

Een bericht gedeeld door Monic Hendrickx (@monichendrickx.official) op

 

 

Boy's toys?

Een bericht gedeeld door Monic Hendrickx (@monichendrickx.official) op

 

 

Snipperdag in de onderwereld #carmensmannen @penoza_kro @gijsnaber @1loekpeters

Een bericht gedeeld door Monic Hendrickx (@monichendrickx.official) op

 

 

monkeyfacing with @lida_hair_makeup #penoza5

Een bericht gedeeld door Monic Hendrickx (@monichendrickx.official) op

Beeld: Peter Smulders. Bron: RTL Boulevard

Nadat zijn vorige relatie was stukgelopen, werd Martijn Fischer (50) snel verliefd op de 21 jaar jongere Ingeborg Helden. Het was liefde op het eerste gezicht en vorig jaar spraken de twee al over samenwonen. Maar Martijn heeft deze plannen nu overboord gegooid. Wel wil hij graag een kind met haar.

Baby voor Martijn Fischer

Martijn, die op dit moment in de bioscoopfilm Gek van Oranje te zien is, heeft wel een andere grote wens. ‘Ik hoop nog een keer vader te worden. Ik heb er nooit een geheim van gemaakt dat het ouderschap het mooiste is wat je kan overkomen. Met mijn 
ex-vrouw Eva heb
 ik twee zoontjes van elf en veertien jaar. We hebben co-ouderschap en dat gaat heel goed. Om die reden wil ik ook in Utrecht blijven wonen. In de buurt bij mijn kinderen. Aan hen heb ik ook gevraagd of ze het leuk zouden vinden om nog een broertje of zusje te krijgen. Ik was bang dat ze het gek zouden vinden als hun vader nog een keer papa zou worden. Maar zij staan er helemaal achter.’ 

Lees het hele verhaal in editie 8. Nu in de winkel.

Beeld: Peter Smulders

Ferry Maat vertrekt 
voorgoed uit Nederland! Met zijn vrouw Lenny 
gaat hij op Bonaire wonen. De radio-dj volgt hiermee zijn hart. Maar Ferry heeft 
ook gemengde gevoelens, omdat hij zijn 100-jarige moeder moet achterlaten...

Ferry maakt zich wel zorgen om zijn moeder. ‘Mijn zoon redt zich wel met zijn gezin, maar mijn moeder van 100 laat ik ook achter. Voor haar is het moeilijk dat ik vertrek. Even op de koffie komen gaat straks niet meer. Lenny en ik hebben daarom een recreatiewoning gekocht waar we kunnen verblijven als we in Nederland zijn om onder anderen mijn moeder te bezoeken.’