Journalist, columnist en radiomaker Han Mulder is op 83-jarige leeftijd overleden. Dat maakte presentator Wilfried de Jong dinsdagavond bekend in het NPO-radioprogramma Met het oog op morgen.

Mulder overleed in Scheveningen, waar hij woonde. De journalist studeerde politieke wetenschappen in Leiden. Hij werkte voor talloze dagbladen, zoals Het Parool, Het Binnenhof, het Haarlems Dagblad, de Haagsche Courant en het Leidsch Dagblad. Voor dat laatste medium was hij jarenlang hoofdredacteur.

Article continues after the ad

Met het oog op morgen

In Hilversum werkte Mulder voor talloze actualiteitenprogramma’s, zoals Brandpunt, Den Haag Vandaag en Met het oog op morgen. Op 5 januari 1976 was hij de eerste presentator van het iconische programma, dat nog steeds dagelijks aan het eind van de avond te horen is op NPO Radio 1.

Actief

Aan het eind van zijn carrière werkte hij enige tijd als directeur voorlichting op het ministerie van Welzijn, Volksgezondheid en Cultuur. De scribent bleef tot op hoge leeftijd actief. Zo schreef hij de afgelopen jaren nog columns voor het Archeologie Magazine en de Internationale Spectator.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Bron & beeld: ANP