Albanië heeft zondagavond gekozen wie het land volgend jaar mag vertegenwoordigen tijdens het Eurovisiesongfestival in Rotterdam Ahoy. Zangeres Arilena Ara kwam tijdens het nationale songfestival als winnares uit de bus.

Arilena won met het nummer Shaj, waarmee ze ook hoopt het liedjesspektakel te winnen. Hoewel al verschillende landen hun act hebben gekozen, is Albanië de eerste die ook het liedje heeft gepresenteerd. Alleen Oostenrijk onthulde al de titel, maar nog niet het nummer zelf.

Songfestivalcommissie

Van de 41 deelnemende landen hebben nu zes landen hun deelnemende act gekozen. Zo gaat Oostenrijk voor Vincent Bueno, hoopt Spanje op de winst dankzij Blas Cantó, komt België met Hooverphonic, gaat Cyprus de strijd aan met Sandro en komt Victoria namens Bulgarije naar Nederland. De Nederlandse inzending wordt gekozen door de songfestivalcommissie en volgend jaar gepresenteerd. Onder anderen Radio 538-dj's Coen Swijnenberg en Sander Lantinga, Cornald Maas en Jan Smit kiezen de opvolger van winnaar Duncan Laurence.

De twee halve finales vinden op 12 en 14 mei plaats in Rotterdam Ahoy. De grote finale wordt op 16 mei gehouden.

Article continues after the ad

Beeld: Avrotros | ANP

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.