Het heeft even geduurd, maar het eerste programma dat Katja Schuurman voor RTL gaat maken is bekend. De 44-jarige actrice en presentatrice is vanaf maandag 13 mei samen met Tijl Beckand wekelijks te zien met het programma Gemaakt in Nederland, zo schrijft het AD.

Voor het programma duiken Katja en Tijl in de geschiedenis en het productieproces van zeven bekende Nederlandse merken: Daf, Venco, Van Bommel, Calvé, Bolletje, Heineken en Gazelle. Daarvoor reizen ze ook naar het buitenland.

Katja staat al sinds 1 september onder contract bij RTL. 'Er is een boel aan de hand geweest bij RTL', zegt ze woensdag in de krant. 'Het was wat onrustig en rumoerig allemaal. Het duurde daarom even voor ik wist wat ik precies ging doen.'

Meerdere programma's

Het blijft niet bij dit ene programma, vertelt Katja. 'Ik ben met de zender in gesprek over drama. Ik ben inmiddels ook een ander nieuw programma aan het draaien. Ik kan er nog niets over zeggen; wel dat ik mezelf niet alleen als presentator, maar ook als programmamaker zie.'

Article continues after the ad

Voordat Katja de overstap naar RTL maakte, stond ze onder contract bij de KRO-NCRV. Bij haar overstap werd al bekend dat ze meerdere programma's zou ontwikkelen voor de tv-zenders van RTL en voor Videoland.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Bron: ANP | Beeld: Peter Smulders