Expeditie Robinson is niet langer het best bekeken programma op de zondagavond. Het RTL 4-programma werd zondag voorbijgestreefd door NPO 1, waarop een nieuw seizoen van Maestro begon. De dirigeerwedstrijd voor BN'ers trok zo'n 1,66 miljoen kijkers, tegen 1,53 miljoen voor Expeditie Robinson. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek.

Op NPO 3 scoorde Zondag Met Lubach ruim een miljoen kijkers, net iets minder dan het rechtstreekse verslag van de Grote Prijs van Mexico in de Formule 1 op Ziggo Sport.

Article continues after the ad

Sport

Sport trok zondag sowieso veel kijkers. Aan het einde van de middag keken bijna 1,4 miljoen mensen naar Fox Sports voor de Klassieker tussen Ajax en Feyenoord. Het duel zorgde daarmee voor een record voor de zender. Niet eerder keken zo veel mensen naar Fox Sports. Het vorige record, uit januari, stond ook op naam van De Klassieker. Toen keken er bijna 1,2 miljoen mensen. De wedstrijd tussen PSV en AZ trok eerder op de dag op Fox Sports ruim 655.000 kijkers. Naar de Eredivisie-samenvattingen keken 's avonds bijna 2,2 miljoen mensen. Studio Sport was daarmee het best bekeken programma van de dag. Het NOS Journaal van 20.00 uur volgt met bijna 2 miljoen kijkers.

Beeld: Peter Smulders | ANP

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.