Oké, de kijkcijfers gaan niet door het dak, maar Margriet van der Linden kan tevreden zijn. Naar de eerste aflevering keken maandagavond 1,2 miljoen mensen.

En dat is veel voor M, want naar het vorige seizoen keken er gemiddeld 842.000 mensen naar de eerste aflevering.

Top 10

Het jaar daarvoor, haar debuut, trok gemiddeld 847.000 kijkers. De talkshow stond maandag door de relatief hoge kijkcijfers op plaats acht in de lijst van best bekeken programma's van de dag, blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek.

DWDD

Het programma van presentatrice Margriet van der Linden nam het stokje op het tijdslot van 19.00 uur op NPO1 over van De Wereld Draait Door, dat afgelopen vrijdag de laatste uitzending maakte.

Article continues after the ad

Huilen

De talkshow mag dan wel best goed bekeken zijn, toch mist de kijker Matthijs van Nieuwkerk en wel heel erg. Zij klommen tijdens het programma M in de online pen. Het ging alleen maar over Matthijs. 'Wat mij betreft, dit was M. Hoe erg kun je DWDD missen.' En: 'Matthijs is niet vervangbaar', zo klonk het op Twitter.

Afscheid

Vorige week vrijdag was de al-ler-laat-ste uitzending van De Wereld Draait Door. Na vijftien jaar was de koek op voor Matthijs van Nieuwkerk. Het afscheid vond de kijker treurig, maar dat kon ook niet anders in deze crisistijd. 

Bron: ANP Beeld: Peter Smulders

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.