Marieke Derksen ziet wel brood in een biografie over rapper Akwasi. De dochter van Johan Derksen, hoofd van uitgeverij Inside, is nieuwsgierig naar zijn verhaal. Dat zei ze zondag in het NPO Radio 1-programma De Perstribune.

'Ik denk dat hij wel een verhaal te vertellen heeft. Of je het ermee eens bent is een ander ding. Voor een biografie lijkt hij mij interessanter dan Wilfred Genee', aldus Marieke.

Article continues after the ad

Even wachten 

Toch zou ze nog even wachten met een boek over het leven van de nu 32-jarige Akwasi. 'Hij is nog wat jong. Ik denk dat hij nog een paar jaar moet wachten. En het zou nu ook misschien te heftig zijn', vervolgde Marieke verwijzend naar de ophef rond de veelbesproken speech die Akwasi afgelopen zomer gaf tijdens het Black Lives Matter-protest in Amsterdam.

Een verhaal 

'Ik zou het hem nu niet aanraden. Straks krijgt hij weer een hele golf over zich heen. Maar hij lijkt me wel een interessant iemand om in te verdiepen. Het blijft nu natuurlijk heel vaak bij soundbites in de media. Hij heeft wel een verhaal.'

Verzet

De rapper kwam vorig jaar in opspraak nadat hij in een speech riep dat hij Zwarte Piet in zijn gezicht zou trappen als hij hem in november tegen zou komen. 'Meestal als ik spreek op een podium script ik alles. Nu niet', zei hij later over de desbetreffende speech. 'Ik dacht: ik maak dit al zo lang mee, issues over gelijkheid. Ik verzet mij daar al heel lang tegen. Verzet is een belangrijk thema. Als ik dit terugkijk denk ik: 'ja, dit is wat ik heb gezegd en wat ik al jarenlang zeg'.'

Afstand

In september nam hij publiekelijk afstand van zijn woorden na een gesprek met de officier van justitie.

Bron: ANP | Beeld: BrunoPress 

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.