Edwin Jonker musical

Edwin Jonker is toegevoegd aan de cast van de musical Vrouwen op de rand van een Zenuwinzinking. Dat heeft producent De Kernploeg maandag bekendgemaakt.

De Nederlandse versie van de hitmusical, gebaseerd op de film Mujeres al borde de un ataque de nervios van de Spaanse regisseur Pedro Almodóvar, is deze zomer in Amsterdam te zien. Eerder werd al duidelijk dat onder anderen Willemijn Verkaik en Lone van Roosendaal de hoofdrollen spelen.

Het verhaal

Het verhaal speelt zich af in het Madrid van de jaren ’80 en gaat over de vrouw Pepa, die verlaten is door haar minnaar Ivan. Pepa doet er alles aan om hem terug te winnen. Na twintig jaar gedwongen in een psychiatrische inrichting te hebben gezeten, is ze vrij en uit op wraak. Samen met haar beste vriendin, die een terroristische logé in huis heeft, een advocatie die iets te veel weet over haar zaakjes en een schoondochter die haar schoonmoeder niet kan uitstaan, is het een totale waanzin: vijf vrouwen op de rand van een zenuwinzinking.

Voorstelling

Edwin zal de vrouwen tot uitersten drijven in deze musical aankomende zomer. Deze maand speelt hij de rol van Jezus in The Passion. De acteur maakt tevens deel uit van de cast van de nieuwe versie van de musical Annie. Hij heeft daarin de rol van Oliver 'Daddy' Warbucks.

Article continues after the ad

In de Britse versie van het stuk, die in 2015 te zien was op West End, speelde Verkaik ook een van de hoofdrollen. De voorstelling is van 4 tot en met 14 juli exclusief te zien in het CC Amstel.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Bron: ANP, CC Amstel | Beeld: Peter Smulders