Edwin Evers stopt eind dit jaar met zijn ochtendshow. Dat maakte de dj, die de afgelopen achttien jaar te horen was op 538, vrijdagochtend bekend. "Na ruim twee decennia ochtendradio wil ik mij herbezinnen en nadenken over de toekomst." Dat de kans groot was dat Edwin zou stoppen bij Radio 538, stond vorige week al in Story.

Edwin kijkt "na 21 jaar Evers Staat Op terug op een waanzinnige periode uit mijn leven". "Ik ben trots op wat we met dit radioteam gedaan hebben: de ochtendshow is tot het einde het best beluisterde radioprogramma van Nederland."

Tijd geleden

Het besluit na dit jaar te stoppen heeft Edwin "een tijd geleden" genomen. "Ik moest aan het idee wennen, maar vond het belangrijk om dit besluit zelf te kunnen nemen." De dj "kijkt uit naar een ander leven waarin ik hopelijk meer ruimte ga krijgen om me bezig te houden met het schrijven en het maken van muziek alvorens ik eventueel zou beginnen aan een nieuw radioavontuur." Een tijd misschien ook waarin hij zijn privégeluk met politiewoordvoerster Esther Izaks meer aandacht wil geven?

3FM

Evers Staat Op begon bij de KRO op 3FM. In 2000 stapte Edwin over naar 538, dat onder meer door de komst van Evers zijn marktpositie wist te verbeteren. De ochtendshow won meerdere Marconi Awards en kreeg in 2006 de Gouden RadioRing, die dat jaar voor het eerst werd uitgereikt.

Article continues after the ad

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebook pagina!

Bron: ANP | Beeld: Peter Smulders