Edsilia Rombley geniet met volle teugen van Ladies of Soul, de gelegenheidsformatie van vrouwen waarmee ze al vijf jaar achtereen in de Ziggo Dome staat. Het eerste lustrum vieren ze vrijdag 23 en zaterdag 24 maart met twee shows en JT Taylor die zijn hit Celebration komt zingen.

“Het wordt weer een te gekke show, met pop, soul en ballads. Ik geniet er zo van, hoe alles bij elkaar komt. Elke lady brengt een eigen element in de show. Het is te gek te horen hoe het knalt, met de band en de dansers erbij”, zegt Edsilia. “Het is ook ieder jaar weer spannend of het lukt om elk jaar een buitenlandse artiest naar Nederland te kunnen halen.”

De Ladies of Soul bestaan naast Edsilia uit Glennis Grace, Berget Lewis en Candy Dulfer. Trijntje Oosterhuis, voorheen ook een van de Ladies, komt dit jaar tijdens de lustrumeditie als special guest. Edsilia: “We zijn heel blij met de komst van Trijntje, gelukkig laat haar agenda het toe om te komen.”

Article continues after the ad

Dansen

Andere gastartiesten dit jaar zijn JT Talyor, de voormalig leadzanger van Kool & The Gang die vanaf eind jaren zeventig hits aaneen reeg als Ladies Night, Cherish, Get Down On It en Fresh. Leona Philippo, die deze maand bekendmaakte dat ze in verwachting is, is voor de tweede keer van de partij. Het vrouwencollectief strikte dit jaar ook nog Kimberly Maasdamme van The Voice of Holland.

Zelf neemt Edsilia zich voor om in een van de showblokken te dansen. Ze was vorig jaar een van de deelnemers van Dance Dance Dance. ‘’Mijn hoofd zegt ja, maar mijn lichaam zegt nee.”

Beetje fan

Dat de Ladies alweer vijf jaar de Ziggo Dome vullen, doet Edsilia beseffen dat de tijd vliegt. “Boem, ineens staat alweer een show voor de deur en moeten we alles in de praktijk brengen wat we in ons hoofd hadden bedacht. Ik geniet op het podium en van het concept. We zijn geen groep, we zijn allemaal solozangeressen en allemaal een beetje fan van elkaar.”

“We verschillen van elkaar, maar kunnen ook goed blenden. Het is bijna iets magisch, met een te gek repertoire en een goed team. Elk jaar worden we beter en leren we wat wel en niet goed werkt.”

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebook pagina!

Beeld: ANP | Bron: ANP