Eddy Zoey heeft na drie weken eindelijk zijn wekkerradio uit Japan uit kunnen pakken. De presentator van RTL Boulevard, die in eerste instantie ruim 72.000 euro invoerkosten moest betalen vanwege een administratiefout, deed dat speciaal voor zijn volgers voor de camera. Eddy wil nu ook andere mensen, die iets soortgelijks hebben meegemaakt, te hulp schieten.

Het bewuste pakketje kwam begin februari in het nieuws toen Eddy lachend zijn verhaal deed over de dure invoerkosten. Er bleek na veel speuren een fout gemaakt te zijn met het omrekenen van de dagkoersen. In plaats van het bedrag aan te passen werden er cijfers toegevoegd wat uiteindelijk leidde tot een gigantische rekening: 72.447,71 euro.

Andere mensen helpen

Met dank aan PostNL kon Eddy het probleem oplossen, vertelt hij in de video. De presentator wil nu ook andere mensen helpen, want hij kreeg naar eigen zeggen veel commentaar op sociale media. 'Heel veel mensen zeiden: 'maar jij bent een BN'er. Als jij aan een boom gaat schudden, raken veel mensen in paniek en gaan ze jou wel helpen'. Dat bracht mij op een idee', aldus Eddy.

Ridder te paard

Hij roept mensen die iets soortgelijks hebben meegemaakt en niet worden geholpen om hun verhaal achter te laten op de website van Eddy. 'Misschien kan ik dan als ridder te paard jou helpen. Ik zeg niet dat er een programma komt, maar als er heel veel reacties komen en heel veel bizarre verhalen wil ik daar toch naar kijken.'

Article continues after the ad

Bron: ANP | Beeld: Peter Smulders

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.