Wat is je eerste smaakherinnering?

‘Zeegroenten als lamsoor en zeekraal. Ik ben opgegroeid in Bergen op Zoom, vlak bij de Schelde. Daar worden zulke heerlijkheden gewoon van de rivierbodem geplukt.’ 

Article continues after the ad

Wat vind je lekker, en wat minder lekker?

‘Bijna alle vis vind ik heerlijk. Het water loopt me in de mond als ik alleen al denk aan rogvleugel of een kabeljauwhaasje. Voor gebakken paling rijd ik kilometers om. Op grote hompen vlees ben ik minder dol.’

Voor welk gerecht kom je ’s nachts je bed uit?

‘Een pootje van de Normandische kip. Niet te droog maar goed vochtig.’

Welke gerechten/ingrediënten heb je altijd op voorraad?

‘Escargots, gekookte landslak. Die heb ik rustig anderhalf jaar in de diepvries liggen.’

Wil je niets meer missen van Story? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale herfst-aanbieding: 10 nummers voor slechts €10

Beeld: ANP