In de dagen dat heel Nederland sprak over de hitserie Het geheime dagboek van Hendrik Groen, leek hoofdrolspeler Kees Hulst van de radar verdwenen. Naar nu blijkt om een meer dan dramatische reden.

Tot op de absolute valreep was 2017 voor acteur Kees Hulst een jaar om in te lijsten. Het was namelijk het jaar dat hij vrijwel uit het niets een ster in Nederland werd vanwege zijn glansrol als ‘rebelbejaarde’ Hendrik Groen in de succesvolle serie Het geheime dagboek van Hendrik Groen. De doorbraak bij het grote publiek kwam voor Kees (65) op een leeftijd waarop anderen vaak al aan hun pensioen denken, maar voor hem leek het juist het begin van een van de mooiste periodes in zijn leven. In plaats daarvan – zo blijkt nu – ging het succes voor Kees gepaard met een gitzwart drama.

Article continues after the ad

Overleden

Op 13 december van het vorige jaar blijkt Kees’ grote liefde Liesbeth Coops (64) in alle stilte te zijn overleden... Daarmee wordt duidelijk wat de werkelijke reden is van het feit dat Kees van de radar verdwenen leek in de periode dat de serie op de buis te zien was. Kees zag de liefde van zijn leven en de moeder van zijn zonen Jan (30) en Pieter (29) in één klap uit zijn leven worden weggerukt. Als Story Kees benadert, zegt de acteur: ‘Mijn vrouw is inderdaad overleden. Het is alweer meer dan een half jaar geleden en meer ga ik er niet over zeggen.’ Dat valt uiteraard goed te begrijpen van Kees, die ook aangeeft niet op de achtergronden van de dood van zijn vrouw te willen ingaan. Omstandigheden die zeer traumatisch zouden zijn geweest. Volgens het doorgaans goed ingelichte online magazine Theaterkrant.nl zou Liesbeth namelijk zelfmoord hebben gepleegd. 

Lees het hele verhaal in Story. Editie 39 ligt nu in de winkel of lees het artikel op Blendle.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: ANP