Martine Bijl is na een hersenbloeding en huidziekte uit een depressie geklommen. "Ze verbleef een tijdje in een kliniek, maar ze komt vanmiddag goedgemutst naar huis," vertelt haar echtgenoot Berend Boudewijn van der Woude.

Goed herstel

De presentatrice heeft zowel fysiek als mentaal een zware periode achter de rug. In september 2015 werd ze getroffen door een hersenbloeding. "Ze moest opnieuw leren wat een vork en een lepel was en waar die dingen voor zijn en nu maakt ze op zondagochtend een heerlijk ontbijt. Ze loopt weer trappen, rijdt weer auto, doet boodschappen," zegt Berend Boudewijn tegenover Volkskrant Magazine. 

Diepe neerslachtigheid

Martine is goed hersteld na de hersenbloeding. "Als ze nu binnen zou lopen, zou je niets meer aan haar zien, al vindt zij zelf dat ze minder goed spreekt dan vroeger. Ze is wat sneller moe, dat is eigenlijk het enige. Het is een lang proces, van ziekenhuizen naar revalidatiecentra." Maar het noodlot sloeg weer toe, een paar maanden geleden kreeg ze last van gordelroos, waarna ze in de put raakte: "Ze heeft, door die gordelroos, een periode van diepe neerslachtigheid gehad. Ze verbleef een tijdje in een kliniek, maar ze komt vanmiddag goedgemutst naar huis."

Article continues after the ad

Heel Holland Bakt

Berend Boudewijn betwijfelt of zijn vrouw weer terugkeert bij Heel Holland Bakt, het programma dat gisteravond weer te zien was op de buis. "Martine vordert gestaag. Maar misschien vindt ze het volgend jaar een gepasseerd station."

Wil je niets meer missen van Story? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale zomer-aanbieding: 10 nummers voor slechts €10

Beeld: Peter Smulders