Toen Bracha van Doesburgh en Daan Schuurmans negen jaar geleden trouwden, stond al vast dat zij op termijn graag een kind wilden. Dat zijn er drie geworden! Ze geven toe dat het niet eenvoudig is om het huwelijk goed te houden in een huis vol kwetterende kinderen.

Ooit vormden Daan Schuurmans (48) en Jennifer Hoffman (39) een stralend acteurskoppel. In 2000 werden zij verliefd, waar-na het snel serieus werd. Daan wilde dolgraag trouwen, en deed Jennifer een mierzoet aanzoek in New York. Compleet met aardbeien, champagne, een ring én uitzicht over The Big Apple. Het antwoord liet zich raden!

Maar tot een huwelijk kwam het nooit: in 2006 – zes jaar na hun eerste kus – werd de verloving verbroken. Reden: Daan was stapelverliefd geworden op actrice Bracha van Doesburgh (39), met wie hij verder wilde. In de zomer van 2011 maakten zij de gang naar het altaar. In het najaar van 2012 kon Daan apetrots melden dat er een kleine op komst was. In het AD vertelde de acteur dat hij en Bracha echt aan een gezin toe waren.

Vlekken en slaaptekort

In de zomer van 2015 verhuisden Bracha en Daan met dochtertje Sophie van een bovenwoning in Amsterdam-Zuid naar een riant gezinshuis in Haarlem. Niet veel later onthulde de acteur dolgelukkig in het programma Villa Roma: ‘Het is een Godswonder. En zó bijzonder, we krijgen een tweeling! Bracha is inmiddels over de risicovolle maanden heen.’

Article continues after the ad

Kees en Boris (bijna vijf) werden eind september geboren. Bracha en Daan steken niet onder stoelen of banken dat het erg pittig is om een gezin met drie jonge kinderen te hebben. ‘Weinig slaap doet niet veel goeds voor mijn humeur,’ vertelde Bracha eerder aan Viva. ‘Je krijgt een korter lontje, raakt sneller geïrriteerd. Toen de jongens er net waren, zaten we echt weleens tegen gekte aan. Weinig slaap, wel werken, het is niet altijd makkelijk. Daan en ik proberen alles zo goed mogelijk te verdelen: ben ik druk met werk, dan is hij meer thuis bij de kinderen en andersom.’

Bracha zei ook veel makkelijker te zijn geworden. ‘Voorheen had ik het genant gevonden als het huis een zooi was of als ik ergens zou verschijnen met vlekken op mijn kleren, maar inmiddels kan ik dat laten varen.’ Ze kan er toch niets aan veranderen. ‘Ik heb vier jaar lang geen dag zonder vlekken rondgelopen. Dat heb je met jonge kinderen,’ zegt Bracha nu in LINDA.LOVES.

Beeld: Peter Smulders

Lees het hele verhaal in Story. Editie 38 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Magazine.nl

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.