Columniste Ebru Umar heeft geen goed woord over voor Sylvana Simons en maakt haar met de grond gelijk in een nieuwe column voor Metro Nieuws. "Natuurlijk wordt dit een racistische column die bol staat van seksisme en discriminatie," begint ze.

Uiterlijk

Ebru beweert dat Sylvana haar carrière door haar uiterlijk te danken heeft. "Wat haar uiterlijk betreft kunnen vrouwen een voorbeeld nemen aan haar: zorg dat je er goed uitziet," schrijft ze. "En dan komt het moment dat die wijfjes die teveel in de spiegel hebben gekeken en alleen maar vrienden met hun weegschaal zijn, daadwerkelijk gaan geloven dat ze meer kunnen dan hun uiterlijk inzetten om geld te verdienen. Waarbij scheiden van vermogende mannen natuurlijk ook een prima businessmodel is".

Politiek

De columniste vindt het dan ook geen goed idee dat Sylvana de politiek in is gegaan. "Als blijkt dat de gratenpakhuizen écht niets kunnen, is er altijd nog de opvang voor de mentaal uitgedaagden van Nederland: de politiek," sneert Ebru. "De mooiste meisjes van de klas omringen zich graag met minder bedeelden: je hebt brandhout nodig om te shinen, dat weet zelfs Sylvana. En dus kan het gebeuren dat leugenaars op een verkiezingslijst komen, puur en alleen omdat ze lichtgetintiër, invalide en/of vrouw zijn."

Article continues after the ad

Beeld: Edwin Smulders