Cabaretier Diederik Ebbinge is dankbaar dat de voorlopig laatste polonaise in Nederland te zien was in de uitzending van Zomerpromenade van afgelopen zondag. Dat meldde hij dinsdag op Twitter. 'Voorlopig de laatste polonaise. Dankbaar', schrijft hij bij een vrolijk gifje waarin de cast van Zomerpromenade een polonaise loopt.

De feestelijke scène maakte deel uit van een parodie op het spelprogramma Eén tegen vijftig. Bij een goed antwoord liepen Ebbinge, Henry van Loon, Ton Kas en Eva Crutzen een polonaise op de melodie van Kedeng Kedeng van Guus Meeuwis.

Geen polonaises

Premier Mark Rutte maakte dinsdagavond tijdens de persconferentie bekend dat er voorlopig geen polonaises meer mogen worden gelopen tijdens feestjes. Dit is een van de maatregelen die het kabinet heeft afgekondigd om de toename van het aantal coronabesmettingen in te dammen. 'Iedereen moet op zijn eigen plaats blijven zitten', stelde de premier.

Promenade

Zomerpromenade is een vakantie-editie van het satirische programma Promenade, waarin talkshows op televisie venijnig worden geparodieerd. Zangeres Janis Ian complimenteerde maandag via Twitter Eva Crutzen met haar cover van het lied At Seventeen, waarmee Ian 45 jaar geleden een hit had.

Article continues after the ad

Bron: ANP | Beeld: Peter Smulders

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.