Duncan Laurence jarig

Ilse DeLange probeert haar protegé Duncan Laurence waar ze kan zo goed mogelijk klaar te stomen voor het Eurovisiesongfestival.

"Ik ben wel een beetje een klankbord voor hem", zei de zangeres en voormalig The Voice-coach van Duncan zondag in RTL Boulevard. "Het helpt dat ik ervaring heb. Ik vind het ook fijn dat ik dat met hem kan delen en probeer Duncan zich zo optimaal als mogelijk te laten voelen."

Favoriet

Ilse hoopt dat Duncan "gewoon relaxed" kan blijven onder de hoge druk. De zanger is al weken de torenhoge favoriet om het songfestival te winnen. "Nummer 1 in de polls is mooi maar ook wel eng", aldus Ilse, die echter wel goede hoop heeft. "Ik ben niet objectief maar ik denk dat we een heel goede kans maken. Meer kan ik niet zeggen."

Wraak?

Ilse deed in 2014 mee aan het Songfestival, samen met Waylon onder de naam The Common Linnets. Ze behaalden de tweede plek. Tussen Waylon en Ilse boterde het echter niet, en ze gingen hun eigen weg. Waylon deed vorig jaar weer mee aan het Songfestival, waar hij achttiende werd. Nu zou Ilse hopen om met Duncan een hogere plek te behalen als ultieme wraak.

Article continues after the ad

Tel Aviv

Duncan reist volgende maand af naar Tel Aviv, waar het songfestival dit jaar plaatsheeft. Hij komt op 16 mei uit in de tweede halve finale.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: Peter Smulders | (ANP)