Hij wist helemaal van niks, maar Duncan Laurence kreeg aan tafel bij Beau een heel leuke verrassing van Ilse de Lange. 

De zanger kreeg een platina award gekregen voor zijn debuutalbum Small Town Boy.

Article continues after the ad

Platina

Hij kreeg de onderscheiding dus uit de handen van Ilse de Lange. De Lange begeleidde de zanger in het verleden in het programma The Voice of Holland. Het album verscheen afgelopen vrijdag. De plaat heeft de platina status behaald op basis van streams, downloads en fysieke verkopen.

Grote stap

Volgens de zanger is het album het einde van het begin, maar aan de andere kant vooral het begin van veel meer. "Dit is de eerste grote stap", zegt de 26-jarige zanger tegen het ANP. "Mijn eerste verhaal."

Eigen sound

"Vanaf Arcade heb ik heel gericht gewerkt naar dit album", legt Duncan uit. Hij ontwikkelde in het afgelopen jaar op zijn gemak zijn eigen sound en wist zodoende steeds meer wat hij wel en niet wilde. De zanger is daarnaast zelf gaan produceren en dat maakte het proces nog sneller. "Ik kan nu dingen zelf afmaken waardoor schrijven nog makkelijker is", zegt hij.

 

EP Duncan

Met Small Town Boy gaat Duncan op dezelfde voet verder als zijn EP Worlds On Fire, die een half jaar geleden uitkwam. "De sound is in dezelfde lijn maar er staan wel wat meer persoonlijke liedjes op omdat ik het ook zelf geproduceerd heb en meer eigen keuzes heb kunnen maken. Dat is een enorm groot voordeel, zowel op muzikaal vlak als in de teksten."

Bron: Beau/ANP Beeld: Peter Smulders

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.