Nog maar een paar dagen tot de tweede halve finale van het Eurovisiesongfestival. Duncan Laurence is in Tel Aviv druk bezig met de repetities en er wordt zo ook steeds meer duidelijk over hoe zijn optreden eruit zal komen te zien. Zo weten we nu dat hij een intiem optreden geeft en achter een klassieke piano zal komen te zitten.

De piano

De piano waarachter Duncan op het podium zal zitten is een klassieke Yamaha CP70. Dat legde de songfestivalkenner Cornald Maas uit op twitter. "Even wat uitleg. De piano waar Duncan Laurence achter zit is een vintage piano, de Yamaha CP70, hetzelfde type dat werd gebruikt door beroemde/iconische songwriters als Peter Gabriel, Phil Collins, Kate Bush en Benny Andersson", zo schreef Cornald. 

Repetitie

Tijdens zijn eerste repetitie van dinsdag werd meer duidelijk over de act die Duncan neerzet in Tel Aviv. De 25-jarige zanger zit de volle drie minuten achter zijn piano, met lasers om zich heen en een witte ballon boven hem. Duncan, die liet weten trots te zijn na zijn eerste repetitie, zei dat het voor hem tijdens het songfestival om zijn liedje Arcade moet draaien. Zijn sobere act leverde hem echter ook kritiek op.

Volgens de bookmakers maakt Duncan ook met een weinig spectaculaire act de grootste kans op de winst. Nederland gaat nog steeds aan kop bij de gokkers, met 25 procent. Rusland (12 procent) en Italië (9 procent) volgen op de tweede en derde plek.

Article continues after the ad

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Bron & Beeld: ANP