Waylon Summerschool countrymuziek

Het contact tussen Waylon en zijn zoon Dylan was jarenlang slecht. Pas sinds een paar jaar zien ze elkaar elke week en bellen ze dagelijks. Wie heeft voor de emotionele hereniging tussen vader en zoon gezorgd?

Waylon (39) is zich ervan bewust dat hij de schuldige is van het jarenlange slechte contact met zijn zoon Dylan (17). ‘Door mijn verslaving hebben we een heel valse start gehad en dat kan je nooit meer goedmaken,’ vertelde Waylon eerder aan Story. ‘Ik heb dat aan mezelf te danken. Maar daardoor besef ik ook dat ik het nooit meer bij Dylan mag verprutsen.'

Article continues after the ad

Band opbouwen

'Ik ben zijn vader en dus zijn grote voorbeeld. En dat wil ik ook zijn.’ Vooral de eerste tien jaar was er nauwelijks contact. Na de scheiding van Dylans moeder, in 2004, gleed Waylon af. Hij raakte verslaafd aan drugs. ‘Ik besefte dat ik steeds dieper weggleed, maar ik kon het niet omdraaien. Zelfs niet voor mijn zoontje.’ Met hulp van zijn moeder wist Waylon uiteindelijk af te kicken, maar een hechte band met zijn zoon bouwde hij nooit meer op.

Stabiliteit

Tot zijn huidige vriendin Bibi Breijman in zijn leven kwam. De zwangerschap bleek voor Waylon het moment om het contact met zijn zoon aan te halen. ‘Omdat hij op dat moment wist dat hij Dylan stabiliteit kon bieden. Voor hem was het meteen helder, hij zei tegen mij: Jij komt vanuit Den Haag hier wonen, we gaan het huis opknappen en Dylan krijgt zijn eigen kamer. Nu had hij het vertrouwen: ik kan het niet meer verprutsen.’ Sindsdien is het contact beter dan ooit en is Dylan elke week bij hen. 

Beeld: Peter Smulders

Lees het hele verhaal in Story. Editie 16 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Tijdschrift.nl.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.