De redactie van ‘RTL Nieuws’ is nog steeds “aan het uitzoeken wat er gebeurd is” met Frits Wester toen hij zondagavond in een item onsamenhangend praatte. Dat heeft adjunct-hoofdredacteur Ilse Oppeneer woensdag gezegd op ‘NPO Radio 1’.

“We zijn in gesprek met Frits, we zijn nog steeds aan het uitzoeken wat er gebeurd is”, liet Oppeneer weten. Zij voegde daaraan toe dat het goed gaat met Wester. “Hij is bekend bij een groot publiek. Maar hij is ook vooral een werknemer van RTL Nieuws, en wij hebben een werkgever-werknemer-relatie met hem. Daarom treden we niet te veel naar buiten.”

Gewoon moe

Het ogenschijnlijk ‘dronken’ optreden leidde op sociale media tot veel bezorgde reacties. Wester zelf verklaarde tegenover Shownieuws dat mensen zich geen zorgen hoeven te maken. “Ik was gewoon heel erg moe en ik moest ineens snel voor de camera staan. Het had inderdaad strakker gekund, dat geef ik meteen toe.”

Dubbele tong

De verslaggever was in Italië voor een interview met Geert Wilders, maar leek in de uitzending erg over zijn woorden te struikelen. Ook leek hij erg trillerig en leek het alsof hij zich moest vasthouden aan de reling.

Article continues after the ad

Bron: Flaironline.nl, beeld: ANP

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.