Dries Roelvink wil voorgoed afrekenen met zijn imago van dom blondje. De zanger is te horen in het programma van Sven Kockelmann op NPO Radio 1 en hoopt hiermee een andere kant van zichzelf te laten zien.

"Hadden ze niet van me verwacht", zegt Dries in De Telegraaf over zijn nieuwe klus. "'Roelvink, dat is toch die man in die gele zwembroek? Die zongebruinde sportschool-strakke man met die witte tanden? Heeft die hersens dan?' Ik hoor het mensen denken, het is het verhaal van mijn leven. Maar als ze een kwartiertje met me gepraat hebben, kijken ze heel anders naar me."

De Amsterdammer belt iedere werkdag live in bij het radioprogramma 1 op 1 om zijn visie op het nieuws van de dag te geven. Hij bereidt zich hierop goed voor. "Ik hoor het onderwerp pas anderhalf uur voor de uitzending. Ga ik me snel inlezen en nadenken. Als ze thuis is, is mijn vrouw Honoria mijn klankbord."

Poetin

Humor is vaak de insteek van Dries' bijdrage in de radioshow. "Aan Jaap de Hoop Scheffer vroeg ik hoe zo'n wereldtopgesprek eraan toegaat. Vallen de wereldleiders met de deur in huis, of klaagt Poetin eerst dat hij rugpijn heeft omdat hij gisteren gejudood heeft." Maar bij bepaalde onderwerpen pakt hij het anders aan. "Is genocide het onderwerp, dan kun je geen grappen maken. Heb ik het dichtbij mezelf gehouden met het oorlogsverhaal van mijn vader en moeder."

Article continues after the ad

Bron en beeld: ANP