Dries Roelvink wil voorgoed afrekenen met zijn imago van dom blondje. De zanger is te horen in het programma van Sven Kockelmann op NPO Radio 1 en hoopt hiermee een andere kant van zichzelf te laten zien.

"Hadden ze niet van me verwacht", zegt Dries in De Telegraaf over zijn nieuwe klus. "'Roelvink, dat is toch die man in die gele zwembroek? Die zongebruinde sportschool-strakke man met die witte tanden? Heeft die hersens dan?' Ik hoor het mensen denken, het is het verhaal van mijn leven. Maar als ze een kwartiertje met me gepraat hebben, kijken ze heel anders naar me."

De Amsterdammer belt iedere werkdag live in bij het radioprogramma 1 op 1 om zijn visie op het nieuws van de dag te geven. Hij bereidt zich hierop goed voor. "Ik hoor het onderwerp pas anderhalf uur voor de uitzending. Ga ik me snel inlezen en nadenken. Als ze thuis is, is mijn vrouw Honoria mijn klankbord."

Poetin

Humor is vaak de insteek van Dries' bijdrage in de radioshow. "Aan Jaap de Hoop Scheffer vroeg ik hoe zo'n wereldtopgesprek eraan toegaat. Vallen de wereldleiders met de deur in huis, of klaagt Poetin eerst dat hij rugpijn heeft omdat hij gisteren gejudood heeft." Maar bij bepaalde onderwerpen pakt hij het anders aan. "Is genocide het onderwerp, dan kun je geen grappen maken. Heb ik het dichtbij mezelf gehouden met het oorlogsverhaal van mijn vader en moeder."


Bron en beeld: ANP

In een paar maanden tijd is Imca Marina zoveel afgevallen dat ze twee kledingmaten minder heeft. De zangeres heeft geen idee hoe het komt dat ze zonder enige reden zoveel is afgevallen. Maar een dokter bezoeken, daar wil ze niet aan...

Een dieet heeft ze niet gevolgd en Imca Marina (77) is ervan overtuigd dat ze niets lichamelijks mankeert. Toch is de zangeres meer dan tien kilo afgevallen. ‘Ik heb geen idee waarom ik in korte tijd zoveel gewicht ben kwijtgeraakt,’ vertelt ze aan Story. ‘Het precieze aantal kilo’s weet ik niet, omdat ik nog nooit op een weegschaal heb gestaan. Maar ik weet dat het om twee kledingmaten gaat. En een kledingmaat staat gemiddeld voor vijf kilo. Dus het moet in ieder geval tien kilo zijn.’ Imca’s omgeving maakt zich zorgen en vraagt haar geregeld of ze niet een arts moet bezoeken om de oorzaak te achterhalen. 

Lees het hele verhaal in Story. Editie 50 ligt nu in de winkel of lees het artikel op Blendle.


Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: Peter Smulders

Samantha de Jong voelt zich overweldigd en gesterkt door de ontelbare positieve reacties die ze heeft gekregen na haar openhartige verhaal in Story. Daarin vertelde ze dat haar alter ego Barbie niet meer bestaat. Ze beseft ook dat het moeilijkste nog moet komen en dat ze daar de steun van familie en vrienden bij nodig heeft. Gelukkig heeft ze inmiddels na vijf maanden haar kinderen mogen zien.

Samantha vertelt: ‘Ik heb eindelijk rust gevonden. Ik ben blij dat 2018 bijna is afgelopen. Het begon heel slecht met die eerste zelfmoordpoging, maar is uiteindelijk goed geëindigd. Dat ik nu mijn verhaal vertel, is omdat ik de mensen wil laten weten dat ik het niet met opzet heb gedaan. Ik heb zoveel pijn gehad. Nu weten ze hopelijk waar het vandaan kwam, en is er misschien meer begrip voor me. Het is gelukkig bijna 2019. Ik weet zeker dat dat voor mij goed gaat beginnen. Het wordt mijn jaar, en dat van mijn kinderen!’ Inmiddels heeft Samantha de kans gekregen om haar kinderen Angelina (6) en Milano (3) na vijf maanden weer even in haar armen te sluiten; een emotioneel maar reuze fijn moment voor haar.

Lees het hele verhaal in Story. Editie 50 ligt nu in de winkel of lees het artikel op Blendle.


Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: Peter Smulders