De kans is groot dat er volgend jaar een biografie verschijnt over zanger en schrijver Dries Roelvink. De 61-jarige alleskunner is benaderd door een journalist die graag zijn levensverhaal wil optekenen. Het zou een officieus vervolg worden op het boek Toverballen, dat Roelvink zelf publiceerde toen hij vijftig werd.

'Acteur Piet Römer heeft mij toentertijd aangespoord om mijn verhalen en anekdotes op papier te zetten', vertelt de zanger aan BuzzE. 'Maar we zijn inmiddels ruim tien jaar verder. Ik kan nu wat meer terugblikken en reflecteren op wat ik allemaal heb meegemaakt. Bovendien lees ik te vaak berichten over mijzelf en mijn zoons in de media terug waarvan ik denk: maar zo was het eigenlijk niet.'

Journalist Harrie Nijen Twilhaar schreef eerder ook een biografie over Marco Bakker. Het boek over Roelvink zou, als alles volgens plan verloopt, in 2021 verschijnen.

Gebundelde columns

Het is het tweede boekenproject waar de populaire artiest aan verbonden is. Een uitgeverij heeft hem recent serieus benaderd om een bundeling te maken van de columns die hij de afgelopen ruim twee jaar schreef voor het NPO Radio 1-programma van Sven Kockelmann.

Article continues after the ad

Roelvink stopte hier vorige week mee in goed overleg. Voor beide partijen voelde dit moment als een hoogtepunt, en Dries wilde niet dat luisteraars op een punt kwamen dat ze zouden denken ‘wat doet die Roelvink hier nog’. Kockelmann en de zanger houden wel de deur open voor een doorstart over een paar maanden, als blijkt de luisteraars de bijdragen van de zanger missen.

Bron: ANP | Beeld: Peter Smulders

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.