Door het SBS6-pro-gramma Effe geen cent te makken staat ons binnenkort een tijdelijke verhuizing te wachten. Voor de periode van een maand zullen wij de P.C. Hooftstraat gaan verruilen voor een woning in een minder chique buurt ergens in Amsterdam. In die nieuwe omgeving zullen we ons dan van een bijstands-uitkering moeten zien te redden. Ik vind het gezellig dat mijn zonen Dave en Donny speciaal voor dat programma die maand weer bij ons intrekken, want de laatste tijd zag ik ze een stuk minder vaak dan voorheen. Vooral Dave verheugt zich erg op Effe geen cent makken, omdat hij ervan overtuigd is dat het hem veel makkelijker af zal gaan dan mij. Dat meldde hij ook lachend aan John de Mol, met wie we vorige maand een voorbespreking hadden in Laren, op het hoofdkwartier van Talpa.

Article continues after the ad

Maand van mijn leven

Dave gaf John daar zelfs twee schouderklopjes en zei: Bedankt John, dit wordt de maand van mijn leven. Want het grote publiek zal waarschijnlijk denken dat ik niet zonder luxe kan leven, maar het is juist mijn vader die daar veel meer moeite mee gaat krijgen. Ik moet zeggen dat Dave daar best wel eens gelijk in zou kunnen krijgen, omdat ik inderdaad níet graag uit mijn comfortzone gehaald word. Mijn leven hangt een beetje van vaste gewoontes en systemen aan elkaar. Hoewel ik gek op koken ben, eten we de meeste dagen van de week buiten de deur. Dus zal het voor mij een uitdaging worden om elke dag voor een paar euro toch een leuke maaltijd te bereiden.

Inleveren

Op de dag van de verhuizing moeten we ook onze auto’s en mobiele telefoons inleveren. Ook dat zal me niet meevallen. Maar het is echt voor een goed doel: we gaan in dit tv-programma een grote groep mensen proberen te helpen die van een minimum moet leven. Mijn ouders hadden het niet echt breed vroeger, maar armoede heb ik zelf nooit gekend. Ik heb het geluk gehad dat ik twee keer van mijn hobby mijn beroep heb kunnen maken. De overstap vanuit het betaalde voetbal naar de showbizz ging me eigenlijk vrij makkelijk af en als bekende zanger ligt je maandsalaris nou eenmaal meestal wat hoger dan van iemand met een ‘normale’ baan. Terwijl u deze column leest, ben ik vooral bezig met de muziekleader van het programma. Die wordt natuurlijk tevens mijn nieuwe single, met als titel:  Effe geen cent te makken.

Een fijne week!

Deze column komt uit de nieuwste Story. Editie 31 ligt nu in de winkels.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: ANP