Gisteren zag ik mijn oudste zoon Dave nog even via FaceTime. Hij belde me net voordat zijn optreden begon op Mallorca, waar hij als dj van twee uur tot half vier ‘s nachts zijn muziek draait. Mallorca is een van de zeven vakantiebestemmingen waar Dave ook deze zomer weer geregeld draait. Vanuit die club in Palma de Mallorca wordt hij meteen weer naar het vliegveld gereden omdat hij dan ‘s morgens vroeg aansluitend doorvliegt naar Albufeira aan de Portugese Algarve, waar hij dan de volgende avond weer draait.

Article continues after the ad

Zo ziet zijn zomertour er voor alweer het derde jaar uit. Ruim 35 vluchten binnen 40 dagen! Hoewel het natuurlijk best vermoeiend is, vindt hij het geweldig om dit te mogen doen. Elke dag draaien in een ander land met elke keer weer andere Nederlandse vakantiegangers. Voordat zijn zomertour begon, heeft Dave voor Videoland ook nog even twee tv-programma’s gepresenteerd van elk zes afleveringen. De serie die hij samen met zijn 89-jarige oma Dien heeft opgenomen, dreigt een groot succes te worden.

Hierin is te zien dat Dave de tien grootste wensen van zijn oma laat uitkomen. Dat levert natuurlijk hilarische beelden op. Persoonlijk vind ik het erg leuk om Dien, mijn ex-schoonmoeder, nu op tv terug zien, mede omdat ze altijd al een geweldige oma voor mijn zonen is geweest. De band die ik zelf met Dave heb, is bijna niet te beschrijven, hoewel tekstdichter Bram Koning er dichtbij kwam toen hij de leader voor De Roelvinkjes, onze reallifesoap, schreef: Maar ach, je blijft altijd m’n kind.

De hele column van Dries lees je in de nieuwste Story. Editie 29 ligt nu in de winkels.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: ANP