Drie keer werd Olivia Newton John getroffen door kanker. Hoewel de strijd tegen de ziekte telkens een enorme beproeving was, zegt ze ook daardoor als mens veranderd te zijn. In positieve zin.

Doodsbang

Olivia Newton John kreeg in 1992 te horen dat ze was gediagnosticeerd met borstkanker. ‘Ik was doodsbang, ik was ervan overtuigd dat de kanker zich had verspreid in mijn hele lichaam. Al was er diep vanbinnen een stemmetje dat zei: Je zult het redden.’ En zo geschiedde. Na een borstamputatie en een chemokuur werd Olivia ‘schoon’ verklaard. Maar in 2013 sloeg het noodlot opnieuw toe. In Olivia’s schouder werd een tumor ontdekt.

Overwonnen

Opnieuw wist ze de ziekte te overwinnen. Totdat de artsen haar in 2017 vertelden dat de kanker voor de derde keer terug was gekeerd met uitzaaiingen in haar onderrug. Hoewel de mededeling als een mokerslag aankwam, liet dappere Olivia de moed niet zakken. Inmiddels gaat het weer goed met de actrice. ‘Ik word steeds sterker. Ik heb veel geluk gehad, gezien het feit dat ik al drie keer kanker heb gehad en ik er nog steeds ben,’ zegt ze in Closer.

Beeld: Brunopress
Dit artikel komt uit Story. Editie 48 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Magazine.nl

Article continues after the ad

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.