Art Rooijakkers was enorm verguld met zijn dagelijkse talkshow Zomer met Art. Toch past hij voor een eventueel vervolg. Heeft hij dat besluit genomen vanwege de tegenvallende kijkcijfers of is er een andere reden?

Voor veel tv-presentatoren is het de ultieme droom om een eigen talkshow te krijgen. Art Rooijakkers (43) was dan ook als een kind zo blij met Zomer met Art, dat werd geprogrammeerd op het tijdstip van RTL Late Night met Twan Huys – het praatprogramma dat van de buis was gehaald vanwege belabberde kijkcijfers. Maar of het nu door het zwoele weer kwam of niet: de kijkers stemden ook niet massaal af op Art. De presentator laat nu weten geen heil te zien in een tweede seizoen van Zomer met Art. ‘Als het even kan, laat ik het corvee graag aan iemand anders over,’ zegt Art in de ochtendshow van Koen Hansen op radiozender 100% NL. Als reden noemt hij niet de tegenvallende kijkcijfers, maar dochters Puk en Meesje, die Art kreeg met zijn vriendin Andrea. ‘Ik heb deze zomer veel tijd gemist met mijn tweeling. Nu mijn kinderen nog jong zijn, wil ik de zomer lekker met hen doorbrengen,’ aldus Art, die wel op de buis te zien blijft in Praat Nederlands Met Me en Rooijakkers Over De Vloer, de opvolger van Van Der Vorst Ziet Sterren, waarin Art afgelopen zomer zélf thuis werd opgezocht.

Article continues after the ad

Kinderen

Openhartig vertelde hij toen dat hij en Andrea de hoop op kinderen eigenlijk al hadden laten varen. ‘We waren al wat ouder en wisten dus niet of het wel zou lukken. Het was ook een paar keer misgegaan, dus we hielden er geen rekening meer mee.’ Toen het stel tijdens een echo te horen kreeg dat er een tweeling op komst was, zat de schrik er dus even flink in. ‘Schijnbaar heb ik toen niets meer gezegd. Ik heb twintig minuten voor me uit gekeken. Ik was echt in shock!’ Maar toen hij Puk en Meesje op 14 april 2017 voor het eerst in zijn armen had, was Art verkocht. Hij wil het liefst niets van hun ontwikkeling missen en daarom voelt hij er niets voor om nog een seizoen avond aan avond van huis te zijn. ‘Je weet natuurlijk nooit wat er in de toekomst gebeurt, maar voorlopig was dit het laatste seizoen van Zomer met Art,’ verzekert hij in de 100% NL-show. 

Beeld: ANP

Dit artikel komt uit Story. Editie 45 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Tijdschrift.nl.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.