Met hun oogverblindende looks wisten zij kapitalen binnen te harken. Maar deze catwalk-miljoenen zijn geen garantie voor een gelukkig privéleven. Daar weet Lara Stone alles van.

Article continues after the ad

Losse handjes

Neerlands trots Lara Stone (33) mocht op jeugdige leeftijd dan al grote internationale opdrachten in de wacht slepen, privé maakte de beauty uit Geldrop er een chaos van, veroorzaakt door een serieus drankprobleem. ‘Ik ben compleet alcoholist,’ biechtte zij in 2009 op, nadat zij zich in een afkickkliniek in Zuid-Afrika had laten behandelen. ‘Naar rehab gaan, is de beste beslissing die ik ooit heb genomen,’ aldus Lara, die van zichzelf walgde als zij in beschonken toestand was. ‘Ik was dan altijd zo vreselijk kwaad om van alles. Als ik dronken was, vond ik het ook fantastisch om mensen een klap te verkopen.’ Het laat zich raden dat Lara vaak een ramp was voor haar omgeving, en vriendjes ook niet bepaald gecharmeerd waren van haar losse handjes.

Mislukt huwelijk

Eenmaal gestopt met de drank, vond zij het geluk in de liefde bij de Britse komiek David Walliams, met wie zij in 2010 trouwde en zoontje Alfred kreeg. David kampte echter met depressies en een drankprobleem, waardoor Lara na vijf moeizame huwelijksjaren de scheiding aanvroeg. ‘Ik zit er niet op te wachten mij opnieuw te laten meeslepen in een duistere wereld vol alcohol en depressies.’ Nadat zij haar tranen had gedroogd, kwam er een nieuwe man in Lara’s leven: zakenman Andrew Gray, die haar hopelijk wél blijvend gelukkig kan maken.

Lees het hele verhaal in Story. Editie 35 ligt nu in de winkel.

Wil je niets meer missen van Story? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale zomer-aanbieding: 10 nummers voor slechts €10

Beeld: Peter Smulders