Na de persconferentie klom heel Nederland in de virtuele pen: de kuch van doventolk Irma Sluis was daardoor in rap tempo trending. Iets waar ze erg van geschrokken is. 

Aan RTL Boulevard vertelt ze dat het hoesten in haar vuist in plaats van haar elleboog "onbewust" ging.

Zenuwachtig

De 49-jarige Irma legt uit wat er nou precies gebeurde. "Ik had een steekje in de keel en werd er behoorlijk zenuwachtig van. Het was ook de snelheid waar het mee ging. Al deed ik het niet bewust, maar anders loop je qua snelheid ook vier zinnen achter op Mark Rutte."

Vervelend

"Dat er zoveel op gereageerd wordt vandaag, vind ik heel naar", laat ze aan de entertainmentrubriek weten. "Het kan gewoon gebeuren en dan is dat natuurlijk vervelend." De gebarentolk hoopt dat iedereen het voorval "morgen vergeten is."

Article continues after the ad

Negatief getest

Gelukkig betekent het hoestje overigens niet dat Irma in quarantaine moet. "Ik ben niet ziek. Mijn zoon en iedereen in ons gezin is onlangs verkouden geweest. Ik heb een coronatest gedaan en die was negatief."

She's back

Nederland is dol op Irma, na een paar maanden afwezigheid (ze was op vakantie) was de doventolk weer terug op de vertrouwde plek achter premier Rutte en vicepremier Hugo de Jonge. 

Bron: RTL Boulevard Beeld: Peter Smulders

 

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.