Douwe Bob (24) geeft zaterdag misschien wel het grootste optreden uit zijn carrière: Foolbar XL. In de Amsterdamse AFAS Live passen niet minder dan zesduizend mensen. Douwe is er meer dan klaar voor, vertelt hij.

Article continues after the ad

Lees ook: Douwe Bob geniet van Marokko 'ik blijf, doei!'

Het is zwemmen of verzuipen

"Het is het grootste concert dat ik ooit heb gedaan, dus dat vind ik spannend", vertelt Douwe aan Veronica magazine, "Ik ben nu een jaar of vijf professioneel aan het spelen en heb in die tijd veel geleerd. Ik heb een aantal situaties meegemaakt waarin het zwemmen of verzuipen was. Ik ben wel klaar voor zo'n groot optreden."

Marokko vibe

De zanger is nog maar net terug uit Marokko. Maar wat heeft hij daar allemaal gedaan? "Ik was er naast voor vakantie ook om te werken aan het concert. We gaan namelijk veel met beelden doen. Een van de nummers die ik speel gaat over Marrakesh, dus ik dacht: ik ga op vakantie en ik neem mee... een videocamera."

Biertjes tappen?

Douwe is heel gelukkig met zijn leven. "2016 was echt mijn jaar, ik heb veel gedaan. Maar ik ga zorgen dat 2017 ook mijn jaar wordt, en van de mensen die van mijn muziek houden. Ik wil gewoon bezig zijn. En af en toe biertjes tappen."

Douwe geeft zijn concert op 25 maart in de Amsterdamse AFAS Live. 

Beeld: Peter Smulders. Bron: Veronica magazine