Doutzen Kroes probeert zo milieubewust mogelijk te leven, maar het vliegen draagt daar natuurlijk niet aan bij. Wel doet ze haar best om dat op een andere manier goed te maken.

Voor haar werk vliegt het model de hele wereld over, maar daar wil ze niet mee stoppen. ‘Ik ben het met iedereen eens dat vliegen enorm milieubelastend is en ik zou het natuurlijk het liefst veel minder doen, maar je moet die afweging maken,’ vertelt Kroes, die afwisselend in Amsterdam en New York woont, vanmorgen op Radio 1.

Article continues after the ad

Ze probeert de balans goed te houden, want stoppen met vliegen ziet Kroes niet zitten. ‘Dan kun je niet meer leven. Ik kan wel in een hutje op de hei gaan wonen, maar dan heb ik die bekendheid niet meer.’ Terwijl die bekendheid volgens haar juist nodig is om aan de wereld te laten zien hoe belangrijk natuur en milieu zijn. Dat doet ze via diverse stichtingen en organisaties.

Andere initiatieven

'We nemen binnenkort wel een elektrische auto, maar dat is in Amsterdam nog heel moeilijk', zegt de 33-jarige Kroes. De stad heeft 'heel weinig' oplaadpunten. 'Dat wordt niet genoeg gesteund.'

Tijdens fotoshoots is ze ook met het milieu bezig. 'Ik probeer wel mijn eigen fles mee te nemen, mijn eigen beker. We moeten ophouden met het beeld dat het geen verschil gaat maken als ik het alleen doe. Juist als je dat wel doet en mensen dat zien, gaan dingen veranderen.'

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Beeld: Peter Smulders
(Nu.nl)