Doutzen Kroes Vogue

Topmodel Doutzen Kroes staat speciaal voor de honderdste editie van Vogue Nederland op de cover. Dit nummer is "een ode aan vrouwen die durf tonen, hun visie volgen en hun stem laten horen", schrijft hoofdredacteur Karin Swerink op de website van het modeblad.

Roem

Het model heeft al meerdere keren op de cover gestaan en doet dat nu in een schaarsgeklede badpak. In een zeldzaam interview met Vogue vertelt ze hoe ze haar roem en bereik op sociale media het liefst gebruikt voor iets goeds. "Ik realiseerde me dat ik de connecties die ik de afgelopen jaren heb gemaakt, al die modefeestjes waar ik ben geweest, nu kan inzetten voor iets goeds. Vroeger dacht ik weleens: waarom doe ik dit werk eigenlijk? Maar nu ben ik echt blij dat ik mijn stem kan gebruiken. Dáárom doe ik dit werk", zegt ze.

#Vogue100

In dit jubileumnummer lees je vier grote interviews met 'de leukste vrouwen van het moment', volgens Karin. De vier vrouwen - Doutzen, Nikkie de Jager (beautyfenomeen), Nadia Moussaid (programmamaker) en Rifka Lodeizen (actrice) - vertellen in deze Vogue's Interview Issue uitgebreid over hun leven, successen en visie op de wereld. Ze zijn alle vier totaal verschillend, maar volgens Swerink echte uitblinkers in hun vak.

Article continues after the ad

Vogue werd in april 2012 gelanceerd in Nederland en sindsdien zijn er dus 100 edities gemaakt. Vanaf donderdag 11 april is de nieuwe Vogue te koop in de winkel. 

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Bron: Vogue | Beeld: Peter Smulders