Dotan brengt volgende maand voor het eerst in meer dan zeven jaar weer een nieuw album uit. Zijn nieuwe plaat heet Satellites en ziet op 28 mei het levenslicht, zo heeft de zanger maandag bekendgemaakt.

'Ik heb jarenlang gewerkt aan dit album en ik ben echt superblij dat ik het eindelijk kan gaan delen', zegt Dotan. 'Het voelt nog steeds gek om iets wat zo persoonlijk is de wereld in te slingeren, maar voor mij is muziek altijd mijn uitlaatklep geweest en heb ik de afgelopen jaren nog meer leren waarderen dat muziek mij door alles heen kan helpen.'

Article continues after the ad

Dankbaar

'Het album laat veel verschillende kanten van mij zien en is op diverse plekken in de wereld tot stand gekomen. Zowel qua sound als tekstueel is dit een heel andere weg voor mij. Ik ben zo dankbaar dat ik me op deze manieren kan uiten en dat de muziek inmiddels zoveel mensen over de wereld bereikt,' aldus Dotan.

7 Layers

Satellites is de opvolger van 7 Layers dat in januari 2014 uitkwam. Daarop stonden hits als Home, Hungry en Let The River In.

Fake fanaccounts

In de afgelopen jaren kwam Dotan meermaals om andere redenen dan zijn muziek in het nieuws. Zo raakte hij in 2018 in opspraak omdat hij fake fanaccounts gebruikte om zichzelf op te hemelen. Bovendien verzon de zanger verhalen over zijn populariteit. In 2019 maakte de 34-jarige Dotan bekend dat hij op mannen valt.

Beeld: Peter Smulders 

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.