Zanger Dotan is homoseksueel. Dat heeft hij bekend in een groot interview met Johnny de Mol op SBS6. "Ik heb een heel bijzonder iemand in mijn leven, het is een vriend. Ik ben heel blij met hem."

De geruchten dat Dotan gay zou zijn staken al vaker de kop op, maar de zanger ging nooit op deze speculaties in. "Ik wist al vrij jong dat ik op mannen val. Maar ik heb het er heel moeilijk mee gehad om dat te accepteren." Toen de zanger doorbrak in de muziekwereld, kreeg hij het advies er niet mee naar buiten te komen. "Hou maar voor je, zei men. Laat het maar in het midden."

Acceptatie

Mede daardoor heeft het Dotan naar eigen zeggen heel lang gekost om zichzelf volledig te kunnen accepteren. "Ik had ook angst vanwege mijn Israëlische achtergrond en de traditionele opvattingen die daar toch leven", bekende de 32-jarige zanger. "Ik had lang gehoopt dat het weg zou gaan. Ik heb als puber vaak huilend in bed gelegen: alsjeblieft, kan het overgaan. Maar je kan het natuurlijk niet veranderen. Nu ben ik er trots op, ik schaam mij er niet voor en ben heel happy."

Gezin

Verder bekende de zanger dat hij graag kinderen en een gezin wil. Dotan maakt binnenkort op het podium zijn comeback nadat twee jaar terug bleek dat een groot deel van zijn volgers online ‘trollen’ waren.

Article continues after the ad

Beeld: Peter Smulders | ANP

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.