RTL ontkent dat er sprake is van doorgestoken kaart bij het populaire tv-programma Expeditie Robinson. Dat zegt een woordvoerder van de zender in een reactie op de commotie die zondag ontstond na een duel tussen deelnemers Tim Coronel en Shary-An.

Tim en Shary-An waren met hun benen vastgeketend aan een ketting, die gespannen was aan een emmer vol water. Ze moesten al liggend op hun rug zo lang mogelijk hun benen in de lucht houden om een nat pak te voorkomen. Tim hield het niet vol en werd teruggestuurd naar basiseiland, terwijl Shary-An ogenschijnlijk haar benen al op de grond had. Wie naar basiseiland wordt gestuurd, maakt kans op een vertrek uit het spel.

Article continues after the ad

Vertekend beeld

Vanwege de commotie op sociale media heeft RTL de beelden nog een keer teruggekeken. "Haar voeten of kuiten lijken inderdaad de grond te raken maar dit lijkt zo door de schaduw", reageert de woordvoerder. Volgens haar is er sprake van een vertekend beeld. Ook als de zangeres zichzelf na de winst losmaakt houdt ze haar benen nog in de lucht. "Als je goed kijkt staat er staat nog steeds spanning op het touw." Vals spel is volgens RTL niet mogelijk omdat er tijdens de duels altijd iemand van de eindredactie aanwezig is om te kijken of alles volgens de regels verloopt.

Beeld: RTL | (ANP)

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.