Vrijdagavond introduceerde presentator Jan Versteegh tijdens een uitzending van van showbizzprogramma 6 Inside een crowdfundingsactie voor een onfortuinlijke Per Seconde Wijzer-finalist. De crowdfundingsactie loopt als een trein. In minder dan een dag is al 1750 euro opgehaald.

De afloop van de uitzending van donderdagavond van Per Seconde Wijzer leverde op sociale media ophef op toen kandidaat Jeroen Meerwijk in de categorie sport een vraag over artiesten die optraden in de finale van de Super Bowl moest beantwoorden. De Arnhemmer wist daar echter niets van en kon daardoor fluiten naar de 7550 euro die hij kon winnen.

'Rotstreek'

Op sociale media maakten veel kijkers zich boos over het 'bedrog'. Velen spraken van een 'rotstreek' omdat dit duidelijk geen sportvraag was. 'Die jongen hoort iets meer te krijgen dan alleen een klokje', vond Jan Versteegh in 6 Inside, het programma dat hij met Albert Verlinde presenteert. Hij en mede-presentator Albert Verlinde hebben een steentje bijgedragen aan de actie, bevestigt een woordvoerder van Talpa desgevraagd. Hoeveel geld ze hebben gedoneerd, is niet bekendgemaakt.

'Ik weet niet wat ik moet zeggen'

Jeroen reageert ondertussen dankbaar op alle steunbetuigingen. 'Ik vind het fantastisch dat mensen deze moeite nemen', zegt hij zaterdag tegen Omroep Gelderland over het enorme bedrag dat nu al is opgehaald. 'Verder weet ik niet goed wat ik ervan moet zeggen. Ik ben een beetje flabbergasted.'

Article continues after the ad

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: ANP | Bron: ANP