De Amerikaanse president Donald Trump heeft in een reactie op de veroordeling van Harvey Weinstein gezegd dat hij "nooit een fan" is geweest van de gevallen filmproducent. Harvey Weinstein is maandag schuldig bevonden aan twee van de vijf aanklachten wegens seksueel misbruik.

Zelf ook beschuldigd

"Ik kende hem een beetje", zei Trump volgens Deadline in India, waar hij onder meer een bezoek brengt aan premier Narendra Modi. "De Democraten waren fan van hem. Michelle Obama was gek op hem. Hillary Clinton hield van hem." Trump, die zelf ook door meerdere vrouwen beschuldigd wordt van seksueel wangedrag, zei verder dat hij niet alle ins en outs van de zaak kende. "Maar voor de betrokken vrouwen is het geweldig nieuws. Voor hen is het een overwinning. Deze uitspraak geeft een hele krachtige boodschap af."

Article continues after the ad

Schuldig

Weinstein werd maandag door een jury schuldig geacht aan twee van de vijf aanklachten - aanranding en verkrachting in de derde graad (seks met een persoon zonder zijn of haar instemming, maar niet op gewelddadige wijze of onderdeel van een bewust patroon) - en riskeert een gevangenisstraf van maximaal 25 jaar. Op 11 maart krijgt hij zijn straf te horen. Een hoger beroep is al aangekondigd.

Bron: Nu.nl | Beeld: ANP

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.