Het zou Domien Verschuuren niets verbazen als hij “een leuker mens” wordt van zijn experiment een week zonder mobiel te leven. Dat zegt de 3FM-dj, die naar eigen zeggen verslaafd is aan zijn smartphone, in het AD. Volgens Domien moet minder kunnen, als het om zijn mobiel gaat. 'Ik hou dat ding serieus alleen tijdens het koken niet vast, maar vooral omdat het dan simpelweg niet kan. Vooruit, in een restaurant vind ik het echt not done. Maar in de kroeg wel, zelfs in de bioscoop.'

Idee

Het idee een week zonder smartphone te leven ontstond afgelopen weekeinde toen Domien met vrienden naar Belgrado vloog. 'Tijdens de vlucht hebben we gekaart, grappen gemaakt, de hoogte- en dieptepunten van de week besproken. De wielen van het vliegtuig raakten de grond en we grijpen allemaal direct naar die telefoons en ineens is het stil. Tot iemand riep: bah, het was net zo gezellig!'

Nerveus

Domien gaat vanaf maandag een week lang zonder mobiel door het leven. Een beetje nerveus is hij wel. 'Ik moet naar Amsterdam en dat vind ik een ingewikkelde stad. Ze hebben er een mooi ov-netwerk en toch volg ik in een bus het bewegende bolletje op Google Maps om te zien wanneer ik moet uitstappen.' Bovendien zal de 3FM-ochtendjock voorbereidingen moeten treffen. 'Al mijn afspraken staan in die telefoon. Ik moet dus een agenda kopen en daarin gaan schrijven. Dat doe ik bijna nooit. Zelfs aantekeningen maak ik op mijn mobiel. Ik weet amper nog hoe mijn handschrift eruitziet!'

 

Wil je niets meer missen van Story? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale lente-aanbieding: 10 nummers voor slechts €10

Beeld: Peter Smulders | Bron: ANP

In zijn woonplaats Breda is acteur John Lanting overleden. Dat heeft zijn zoon laten weten aan het ANP. Lanting was 88 jaar en al enige tijd ziek. Hij was oprichter van het Theater van de Lach, een gezelschap dat tussen 1970 en 1996 veel kluchtige stukken speelde.

Het waren vaak vertalingen van Engelse komedies, met titels als Nee schat, nu niet, In de kast op de kast, Een scheve schaats en Een trouwring mag niet knellen. Hij haalde er miljoenen mensen mee naar de schouwburg.

Internationaal succes

John Lanting trok na zijn HBS-opleiding enkele jaren door Europa. Pas op zijn 23e ging hij naar de Amsterdamse Toneelschool. In 1956 debuteerde hij bij het Rotterdams Toneel, waar hij tot 1964 bleef. In het daarop volgende seizoen speelde hij de solo De aap, een verslag voor een academie van Frans Kafka. Hij oogstte er enkele jaren internationaal veel succes mee. In die periode was Lanting ook nog een seizoen verbonden aan het maatschappijkritische Lurelei Cabaret. Daarnaast toerde hij met een solocabaret onder meer door het Caribische gebied.

Lach

Begin jaren zeventig stichtte hij zijn eigen gezelschap, dat de lach van het publiek als specialiteit had. Lanting onderscheidde veel soorten: de gniffellach, de harde lach, de achter-de-hand lach, de besmuikte lach en windkracht acht, als de hele zaal niet meer bijkwam. Ogenschijnlijk speelden Lanting en de zijnen uit de losse pols. Maar niets was minder waar: alles was tot in het kleinste detail uitgewerkt en gerepeteerd. Tijdens tournees bleef hij voortdurend schaven aan het stuk dat hij speelde. 'Je moet een klucht net zo behandelen als een drama. Ik doe niet gek op het toneel, ik speel een karakter', zei hij eens.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.


Bron & Beeld: ANP

Zo moeder, zo dochter zeggen ze weleens. Maar volgens de reacties zou de kleine meid van Erland Galjaard en Wendy van Dijk wel héél veel op haar mama lijken. Zeker nu ze zo in de make-up heeft gezeten. 

Erland deelt het schattige filmpje op zijn Instagram, waarbij Lizzy omgetoverd wordt tot Ariane Grande. Vooral van de zijkant is de gelijkenis met Wendy niet te missen. 'Jeetje wat lijkt ze op haar moeder van de zijkant.. 😍', schrijft iemand.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief. 


Beeld: Peter Smulders