Dolly Parton is al 56 jaar samen met Carl Dean, en nog altijd zijn de twee smoorverliefd. Om de liefde bloeiend te houden, plannen ze hun hele huwelijk lang al romantische dates. Nu doet de countryzangeres dat meer dan ooit, omdat ze niet weet hoelang ze nog kan genieten met haar man, die getroffen is door de ziekte van Alzheimer.

Fastfoodrestaurant

Toen Dolly Parton op haar achttiende de 21-jarige Carl Dean ontmoette bij een wasserette in Nashville was het liefde op het eerste gezicht. ‘Ik vond hem zo knap,’ aldus Dolly. En Carl vertelde in People: ‘Mijn eerste gedachte was dat ik met dat meisje wilde trouwen. Mijn tweede gedachte was: wauw, wat ziet ze er goed uit. Onze kennismaking was de dag waarop mijn leven begon.’ Hun eerste afspraakje vond plaats in Carls auto. Bij een fastfoodrestaurant haalden ze een afhaalmaaltijd, die ze opaten in Carls bestelwagen.

Article continues after the ad

Geheime bruiloft 

Twee jaar later trouwden ze in het diepste geheim. Carl was wars van de spotlights; hij woonde in al die jaren nooit een optreden van zijn vrouw bij. Hun huwelijk bleef kinderloos, maar ze voedden samen vijf van Dolly’s jongere broers en zussen op. Dolly is geboren in een gezin van twaalf kinderen, zij was een van de oudsten. Het gezin leefde in armoede, maar vanaf het moment dat Dolly een succesvol zangeres werd, steunde zij haar familie financieel zoveel mogelijk. Ondanks alle drukte die de carrière van Dolly met zich meebracht, zorgde zij er samen met Carl voor dat hun huwelijk bleef bloeien.

Beeld: Getty Images
Dit artikel komt uit Story. Editie 48 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Magazine.nl

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.