Tot de dood ons scheidt, de Net5-documentaire over de recent overleden theatermaker en rolstoelsporter Marc de Hond, heeft donderdagavond 557.000 kijkers getrokken. Daarmee deed het programma van regisseur Nada van Nie het beter dan bijvoorbeeld talkshow Beau, die op hetzelfde moment te zien was.

Dat blijkt uit de cijfers van de Stichting Kijkonderzoek. In de film volgde de regisseur De Hond en zijn vrouw Remona Fransen gedurende de laatste anderhalf jaar van zijn leven. Uit de reacties op sociale media viel op te maken dat de kijkers erg ontroerd waren door de film en het moeilijk droog hielden.

De Hond overleed twee weken geleden op 42-jarige leeftijd. De zoon van opiniepeiler Maurice de Hond maakte naam op veel verschillende vlakken. Hij stopte op zijn 18e met zijn studie economie om de internetbedrijven Hatchoo! en veiling.com op te richten. Daarna werd hij actief als dj bij de radiozenders 3FM en Caz! en presenteerde hij enkele televisieprogramma's, zoals het Eindexamenjournaal.

Twee boeken

In december 2002 werd bij De Hond (toen 25) een tumor ontdekt in zijn ruggenmerg. Bij een van de spoedoperaties waarbij de tumor moest worden verwijderd, raakten de zenuwen in zijn ruggenmerg bekneld. Hierdoor belandde de presentator in een rolstoel. In eerste instantie kostte het hem veel moeite om zijn nieuwe leven te accepteren. Maar na een aantal jaar schikte De Hond zich in zijn lot en ontpopte zich tot een belangrijke spreekbuis van Nederlanders met een beperking.

Article continues after the ad

Hij schreef twee boeken over zijn lastige leven: Kracht en Licht in de tunnel, over zijn laatste jaren.

Bron: ANP | Beeld: Brunopress

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.