Voor de liefhebbers stond er weer een nieuwe aflevering van ‘Steenrijk, Straatarm’ klaar en dat bleek zoals gewoonlijk een behoorlijke tranentrekker te zijn. Op Twitter stroomden de reacties van ontroerde kijkers binnen, die niet alleen lovend waren over beide families, maar óók geraakt werden door de caféhouder in Scheveningen en de dochters uit het minderbedeelde gezin.

‘Steenrijk, Straatarm’ gemist

Iedere aflevering weer weet Steenrijk, Straatarm de nodige tongen los te maken op Twitter. Is het niet omdat het vermogende stel wel wat minder uit de hoogte mag doen, dan heeft het wel te maken met de gevoelige snaar die keer op keer geraakt weet te worden. Dat laatste was gisteren ook weer het geval.

Article continues after the ad

Twintig keer het weekbudget

In de nieuwste uitzending van Steenrijk, Straatarm ruilen alleenstaande moeder Barbara en haar drie kinderen -Serena, Rosalie en Luciano – een week van huis, haard en budget met het gezin van Dzanella en Tjarck. Ook zij hebben drie kids, maar wonen in tegenstelling tot Barbara in een riante villa. Met z’n vijven geven ze wekelijks om en nabij de 1.500 euro uit, wat maar liefst twintig keer het weekbudget is van het Scheveningse gezin.

Tranen

Bij het tellen van het budget schieten beide partijen vol. Dzanella kan zich maar al te goed voorstellen hoe lastig het moet zijn voor Barbara om met slechts 75 euro per week rond te moeten komen. 'Je wilt je kinderen alles geven. Het doet pijn om te zien dat je dat met zo’n klein budget moet doen', aldus de blondine.

Ontroerende dochters

In de tussentijd weet het minderbedeelde gezin niet wat ze meemaken als ze zien hoeveel geld ze in de ruilweek te besteden hebben. Wanneer Barbara zegt dat ze haast niet weet waar ze het allemaal aan uit moet geven, heeft haar dochter een hartverwarmend antwoord. 'Misschien kunnen we wel een beetje overlaten voor hen', zegt een van de meiden. Die uitspraak, samen met hun verblufte reacties om alle luxe die ze tegenkomen in het huis, ontroert kijkers van Steenrijk, Straatarm.

De tekst gaat verder onder de tweets.

Mooie actie

Wat kijkers ook diep weet te raken, is de actie van de caféhouders van Tante Knier. Al sinds de eerste lockdown voorzien zij inwoners van Scheveningen, die het wat minder breed hebben, van maaltijden. Op die manier proberen ze hun medemens een handje te helpen. Ook Barbara en haar kinderen staan er regelmatig op de stoep en daarom brengt in de ruilweek in Steenrijk, Straatarm het rijke gezin een bezoekje aan de kroeg.

De tekst gaat verder onder de posts.

Verbaasde reacties

Ook de bescheidenheid van Barbara wordt volop besproken op Twitter. Zo vinden fans van het programma het mooi om te zien dat het minderbedeelde gezin maar één keer eten bestelt en overal zó blij mee is. Toch zijn er ook een paar dingen die voor verbazing zorgen. Het is namelijk een grote wens van Barbara om een nieuwe beha te kopen, gezien ze er maar eentje heeft. 'Die gooi ik ’s avonds in de was, in de hoop dat-ie de volgende ochtend droog is', vertelt ze erover. Tijdens de ruilweek stapt ze dan ook een lingeriezaak binnen om een nieuw exemplaar aan te schaffen. 'Maar één beha? Koop er dan direct een paar meer', luidt een tweet. Ook vragen kijkers zich af waarom ze niet meer uit haar kappersbezoek haalt. 'Kan ze een keer naar een echte kapper, laat ze het weer roze verven', schrijft iemand vol ongeloof.

De tekst gaat verder onder de tweets.

Groot hart

Al met al kunnen zowel de rijke familie als het minderbedeelde stel rekenen op een stortvloed aan positieve reacties op Twitter. Volgens kijkers hebben ze allemaal 'een groot en goed hart'.

Door: Flaironline | Beeld: Still

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.