In haar woonplaats Soest is woensdag zangeres Liesbeth List overleden. Dat heeft haar familie vrijdag gemeld op Facebook. Liesbeth List was 78 jaar oud. De chansonnière, die leed aan een vorm van dementie, wordt in stilte gecremeerd. Haar dochter Elisah reageert nu op het overlijden van haar moeder.

Zij laat weten: 'Veel mensen kennen haar als de enigszins mysterieuze dochter van een vuurtorenwachter op Vlieland, de chansonnière die zong met Brel, Aznavour en Shaffy. Voor ons was ze in de eerste plaats een bijzondere en lieve moeder, grootmoeder en schoonmoeder. We hebben mijn moeder een afscheid kunnen geven omringd door haar dierbaren.'

Article continues after the ad

Dementie

List besloot in augustus 2017 zich terug te trekken uit het openbare leven. Ze bleek te lijden aan een vorm van dementie die het gevolg was van hersenletsel uit het verleden. In oktober 2017 ging een musical over haar leven in première in theater Carré in Amsterdam. Ook verscheen in die maand de biografie 'Liesbeth List. De dochter van de vuurtorenwachter', van biograaf Dave Boomkens.

Prijzen

Liesbeth List kreeg in haar carrière verschillende prijzen, waaronder diverse Edisons, een Gouden Harp en de Radio 5 Nostalgia Oeuvreprijs. Haar rol als Piaf leverde haar in 2002 de eerste John Kraaijkamp Musical Award voor de beste vrouwelijke hoofdrol op.

Bron: De Telegraaf, ANP | Beeld: Brunopress

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.