Het was gisteravond eindelijk zover: de halve finale van 'The voice of Holland'. Het was, zoals elk jaar, weer een spannende avond. Maar de vier finalisten hebben zich dan eindelijk bekendgemaakt. 

Eerste afvalronde

De afgelopen live-shows waren spannend en het was elke keer weer afwachten wie er door zou gaan naar de volgende ronde. Zo ook bij de halve finale van gisteravond. Tijdens de live-show zongen de zes deelnemers, Dani, Jasper, Nienke, Channah, Sem en Lucas de longen uit hun lijf. Maar na veel complimentjes van zowel coach Waylon als Twitteraars, trok Channah na de eerste afvalronde al aan het kortste eind. 

Article continues after the ad

Finalisten 'The voice of Holland'

De vijf die overbleven, mochten nog een keertje uit volle borst zingen om zich (voor die avond dan) nog één keer te bewijzen aan het thuispubliek. Na een optreden van Davina Michelle met haar nieuwste liedje Nobody's Perfect, sloten de lijnen dan eindelijk en was het tijd voor de uitslag. Hierna was het aan voormalig The Voice Kids-winnaar Lucas om de race te verlaten. Wederom tot grote verbazing van de coaches én het thuispubliek.

Ophef 

Waarom men dan zo verbaasd was? Na twee nogal 'zenuwachtige' optredens van Jasper vonden kijkers het niet eerlijk dat Channah én Lucas daaraan moesten bezwijken. Dat Jasper een publieksfavoriet is, mag dan ook wel duidelijk zijn. Er was namelijk bij de vorige rondes óók al ophef over zijn optredens én over het feit dat Nederland voor hem bleef stemmen. Veel mensen lieten zich op Twitter dan ook uit over de uitslagen van de avond. Velen noemden dit seizoen 'armoedig', anderen vinden dat het programma dit jaar 'een shitshow' is.

De finale is op vrijdag 26 maart te zien bij RTL 4 om 20.00 uur.

Bron: Flair | Beeld: Still
Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.