Het blijft leuk om te speculeren wie er het eerst afvalt bij Expeditie Robinson. Social media-analist Jaap van Zessen heeft daarom uitgezocht welke kandidaten het eiland het eerst zouden verlaten aan de hand van hun social media-gedrag. Hij had het ook al bij het rechte eind toen hij onthulde welke BN'ers mee zouden doen. 

Social Media

Niet elke deelnemer van Expeditie Robinson heeft zich stil gehouden tijdens de opnames die tussen 4 juni en 4 juli 2017 plaatsvonden. Sommige kandidaten waren namelijk toen toch actief en zouden dus vroegtijdig het programma hebben moeten verlaten. 

Lil' Kleine

De kandidaat die als laatste onthuld werd, zou ook als een van de eerste weer naar huis gaan. De zanger was in 3 juni nog in Nederland en trad op bij de Flying Dutch. Op 11 juni plaatste hij dit leuke kiekje vanuit de Filipijnen. Volgens van Zessen kun je niet zo'n foto plaatsen als je nog op een onbewoond eiland zit en dat zou er op wijzen dat Kleine toch al vrij vroeg het veld moest verlaten. Een week later deed hij nog een Q&A op Facebook, dat dit vermoeden nog extra bevestigde.

Article continues after the ad
 

MØRE LIFE ?

Een bericht gedeeld door Lil Kleine (@lilkleine) op

Danny Froger

Alhoewel Danny niks verklapte via zijn eigen social media, verraadde hij zichzelf toch via het Instagram-account van zijn hond. Op 27 juni was het baasje namelijk eindelijk weer thuis. Daardoor zal hij niet als een van de eerste naar huis gaan, maar de finale zal hij niet halen.

 

Mijn allerliefste schatjes❤️? #love #puppy #sjaak #follow @sjaakdechow @dannyfroger

Een bericht gedeeld door Ann Dominique Wilten (@anndominique) op

Richard Witschge

Samen met zijn dochter doet hij mee aan dit avontuur. Toch was de oud-voetballer van Ajax te zien in een item van Telegraaf TV op 22 juni. De opnames van Robinson waren op dit moment pas halverwege.

joelle witschge richard witschge expeditie robinson

Roeland Fernhout

Niet Roeland zelf, maar acteur Jeroen Spitzenberger heeft verklapt dat Roeland wel eens eerder terug zou kunnen zijn van het eiland. Op 20 juni plaatste hij een foto waarop hij samen met Fernhout een scene opneemt. En twee dagen is te zien hoe deze scene gemonteerd werd. Daaruit kun je concluderen dat Roeland rond die tijd alweer aan het acteren was.

Marieke Elsinga

Op 4 juli was de presentatrice weer terug bij RTL Late Night. Ze verklapte daar herstellende te zijn van een infectie. Infectie + onbewoond eiland = Robinson. Daarnaast plaatste ze op 19 juni ook al een selfie vanuit een zonovergoten zwembad. Jaap van Zessen geeft toe dat het kan dat Marieke van de analyses afweet en daarom dit kiekje postte om iedereen om de tuin te leiden.

 

Dit was het beste idee ooit! #zen #vakantie #joejoe

Een bericht gedeeld door Marieke Elsinga (@mariekeelsinga) op

Wil je niets meer missen van Story? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale zomer-aanbieding: 10 nummers voor slechts €10

Bron: AD.nl / Jaap van Zessen | Beeld: ANP, Peter Smulders, Instagram